KomunitiNota Penulis

Yahood Z.ion.is Declare W.ar | Lampu Hijau Lakukan Serangan di Iran, Turki, Qata…

Yahood Z.ion.is Declare W.ar | Lampu Hijau Lakukan Serangan di Iran, Turki, Qatar & Malaysia

Diorang baru nak start ke?

Sungguh, langkah-langkah besar telah dimulakan semenjak bertahun-tahun lalu sebagai persediaan oleh ‘big bos’ menuju arah yang lebih besar dari ini.

Hanya cari alasan dan trigger je sebenarnya.

Kat Gaza tu, alasan dibom petempatan awam adalah kerana mereka percaya di bawahnya ada terowong pasukan al-Qas.sam. Walaupun takde apa pun bawah tu. Saje je alasan.

Memanglah tak semudah itu untuk bertindak ganggu Malaysia tapi dah ada alasannya kan?

Soalnya, adakah kita bersedia?

WAKE UP!! Kita sudahpun terperangkap dalam pe.rang biologi, pe.rang psikologi dan ekonomi. Coming up next – cyber warfare (cyber pandemik). Physical – who knows..?

Mereka merancang, Allah jualah sebaik-baik perancang.

Namun tidak ada salahnya untuk kita alert dan bersedia sebagai usaha/ tindakan kerana masa depan tetap adalah rahsia Allah dan akan terus dirahsiakan (bagi yang mengetahui). Kerana pengetahuan dan kuasa mutlak ke atas takdir tetap pada Allah.

Of course pemimpin mungkin play safe untuk balance kan situasi. Itulah sebabnya kita ambil tanggungjawab ke atas diri dan keluarga sendiri. Fahamkan situasi dan ambil part masing-masing.

Itulah sebabnya juga, bukan sesuatu yang pelik jika pesanan-pesanan sebegini biasanya datang dari ‘nobody’, dari ‘orang yang bukan siapa-siapa’. Semua orang ada peranan di dunia yang Allah takdirkan, tiada yang sia-sia. Hanya saja manusia yang lalai lantas tidak faham dalam menilai.

Bukan suruh panik, pesan untuk sama-sama buat persediaan menghadapi bencana je, just in case. Bencana bukan cerita perang je, cerita kena bom sana sini je, bekalan elektrik atau bekalan air bersih terputus dalam jangkamasa lama pun bencana juga.

Tidaklah nanti bila betul-betul emergency, kita terheret sama dalam situasi panik. Kesianlah sikit kat orang lain kan.. Bagi peluang orang yang dah terhantuk baru tengadah, untuk buat pembelian panik ke apa ke nanti.

Bagi yang dah faham, bolehlah serap impak persediaan bencana tu sekarang (atau mungkin ada yang lebih awal bersedia), agar pada situasi sebenar nanti, impak dari kita yang dah bersedia hampir tiada ke atas masyarakat.

Join t.me/nota_akhirzaman untuk info yang tidak dapat dikongsikan di media social.
.
=====
Sesungguhnya pada peristiwa itu terdapat satu pengajaran yang memberi insaf bagi orang-orang yang berfikiran (yang celik mata hatinya). (Ali’Imraan 3:13)

(Mereka tidak mahu berfikir betul) bahkan mereka (terburu-buru) mendustakan kebenaran apabila sahaja sampainya kepada mereka; oleh sebab itu, mereka berada dalam keadaan yang serba kacau.(Qaaf 50:5)

Bertanyalah (kepada mereka): “Adakah sama orang yang buta dengan orang yang celik? Tidakkah kamu mahu berfikir?”(Al-An’aam 6:50)

Dan tetaplah memberi peringatan, kerana sesungguhnya peringatan itu bermanfaat bagi orang-orang yang beriman. (Adz-Dzaariyaat 51:55)

Katakanlah (wahai Muhammad): “Aku hanyalah mengajar dan menasihati kamu dengan satu perkara sahaja, iaitu: hendaklah kamu bersungguh-sungguh berusaha mencari kebenaran kerana Allah semata-mata, sama ada dengan cara berdua (dengan orang lain), atau seorang diri; kemudian hendaklah kamu berfikir sematang-matangnya (untuk mengetahui salah benarnya ajaranKu)”.(Saba’ 34:46)
.
#alreadyinwarfare #notaakhirzaman #masterlatifcom #notasufi

https://www.facebook.com/mdlatiff.amran/posts/4303441619677430







Source

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button