DajjalKomunitiNota Penulis

Siapa Yang Sedang Berlumba-lumba Digapai Itu?

Siapa Yang Sedang Berlumba-lumba Digapai Itu?

Selepas ini, tidaklah menghairankan jika kematian di rumah (mungkin juga di tempat awam) akan mula lebih tinggi berbanding dahulu.

Seandainya manipulasi definisi kematian dan ujian PCR 97% positif palsu ditolak lebih awal, kematian asbab AEFI mungkin tidak sebegini.

Hidup mati urusan Allah. Namun urusan kita adalah bagaimana kita meletakkan diri. Tubuh adalah amanah dan Allah tidak pernah menzalimi hambaNya.

Tiada ikhtiar dan tawakkal melalui kebatilan. Usah kilas kelemahan dalam membuat keputusan menzalimi diri sendiri itu, kepada Allah. Sebagaimana kisah Iblis dalam al-Quran..

“Iblis berkata: “Ya Tuhanku, oleh sebab Engkau telah memutuskan bahawa aku sesat, pasti aku akan menjadikan mereka memandang baik (perbuatan maksiat) di muka bumi, dan pasti aku akan menyesatkan mereka semuanya, Kecuali hamba-hamba Engkau yang mukhlis di antara mereka” Allah berfirman: “Ini adalah jalan yang lurus, kewajiban Aku-lah (menjaganya). Sesungguhnya hamba-hamba-Ku tidak ada kekuasaan bagimu terhadap mereka, kecuali orang-orang yang mengikut kamu, yaitu orang-orang yang sesat. (Al-Hijr: 39 – 42)


Dan apa juga yang menimpa kamu daripada sesuatu kesusahan (atau bala bencana), maka ia adalah disebabkan apa yang kamu lakukan (daripada perbuatan yang salah dan berdosa) dan (dalam pada itu) Allah memaafkan sebahagian besar daripada dosa-dosa kamu.” (Ash-Shura: 30)

“Sesungguhnya Allah tidak menganiaya manusia sedikitpun, akan tetapi manusia jualah yang menganiaya diri mereka sendiri.” (Surah Yunus: 44)

Dalam keadaan dipaksa lain cerita. Tapi dalam keadaan masih boleh memilih, mampu membezakan dan sentiasa diperingatkan.. di mana kamu letaknya hatimu?

Mengikut yang benar atau yang batil?

Segala kudrat adalah milikNya, Dia tahu kita tak mampu buat apa-apa tanpa izin dan kuasanya. Tugas kita sebenarnya terletak pada hati. Lantas di mana kamu letakkan hatimu?

Ikut yang benar atau yang palsu?

Sang Dajjal sudah bersistem hebat semenjak zaman nabi Ibrahim as. Sistem itulah paksi yang bersambung sehingga kehidupan moden hari ini.

Ia menutupi kebenaran dengan kepalsuannya. Ia menyebarkan pembohongannya sebagai perkara yang dipercayai.

Ujian PCR 97% positif palsu sudah confirmed (pencipta, laporan pakar dan keputusan mahkamah). Mengapa masih menutup mata dan memegang pembohongan dan kepalsuan?

Siapa yang sedang kamu gapai itu?
Terlalu jelas untuk tidak tahu.

Tidakkah kamu berakal?
Tidakkah kamu mahu memikirkan?

(Mereka tidak mahu berfikir betul) bahkan mereka (terburu-buru) mendustakan kebenaran apabila sahaja sampainya kepada mereka; oleh sebab itu, mereka berada dalam keadaan yang serba kacau.(Qaaf 50:5)

Bertanyalah (kepada mereka): “Adakah sama orang yang buta dengan orang yang celik? Tidakkah kamu mahu berfikir?”(Al-An’aam 6:50)

Hatimu..
di mana kamu letakkan hatimu?

Kematian akan tetap berlaku apabila sampai waktunya..
namun kepada siapa tindakan menyerahkan dirimu itu?

.
#masterlatifcom #notaakhirzaman #notasufi #perangpsikologi #perangbiologi #biowarfare #psywarfareSource

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button